Koernijtsjes

20 november 2016

18 keer knallen

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Na een door het EK lange voorbereiding gaat dit weekend eindelijk een nieuw seizoen Korfbal League van start. LDODK/Rinsma Fashion opent het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek uit Delft.
 
Wederom is er aan ambitie geen gebrek. Net als vorig jaar gaat LDODK voor een plekje bij de eerste vier. Vorig jaar lukte dat niet en eindigde LDODK op een zesde plaats. Op beslissende momenten was de ploeg van Erik Wolsink er een aantal keren net niet. Maar het groeiproces was duidelijk zichtbaar. Sinds vorig seizoen is er wel het een en ander veranderd. LDODK slaagde erin een paar nieuwe spelers naar Gorredijk te halen, waaronder de internationals Friso Boode en Marjolijn Kroon. Tijdens het onlangs door Nederland gewonnen EK Korfbal was LDODK met maar liefst drie spelers vertegenwoordigd, ook Erwin Zwart was van de partij. Een voor LDODK uniek moment.
 
Fortuna plaatste zich vorig jaar net niet voor de play-offs. Ze eindigde als gedeeld vierde, maar KZ mocht door naar de finalewedstrijden. Vorig seizoen wonnen beide ploegen in de Korfbal League van elkaar op vreemde bodem. In Delft ging LDODK met een 28-27 overwinning aan de haal. In Gorredijk gingen de punten dankzij een 23-19 overwinning van Fortuna weer mee terug naar Delft.
 
Volop spanning tijdens de seizoenouverture. Hoe staan beide ploegen ervoor? We zien het zondagmiddag vanaf 16.00 uur in sportcentrum Kortezwaag.

Meer voorbeschouwen? Onder andere de Leeuwarder Courant en Korfbal.nl besteedden aandacht aan de seizoensopening van LDODK. Deze week kwam de Sa! met een speciale bijlage gewijd aan LDODK. 12 Pagina’s met interviews, het programma, spelersportretten, de hoofdsponsoren en de LDODK-jeugd. Bekijk de bijlage hier.

Sponsors

Mededelingen

Ledenvergadering: 22 november

Bestuur

Dinsdag 22 november wordt de half-jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Aanvang 20:00 uur, in de Business Club ruimte bij SOC Kortezwaag. De agenda voor deze vergadering is beschikbaar.

Wij hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk leden aanwezig zullen zijn. Graag tot ziens!

Individuele trainingen bij Korfbalschool Noord

Breedtesportcommissie
 
In de maand januari zal Korfbalschool Noord een programma aanbieden waarbij de kinderen individuele trainingen zullen krijgen van Erwin Zwart, speler van LDODK/AH Gorredijk en het Nederlands team. Er zal op diverse onderdelen van het korfbalspel getraind worden, waarbij de kinderen tot in detail begeleid zullen worden. De kinderen krijgen 5 trainingen van driekwartier aangeboden in groepjes van maximaal zes. Tijdens deze trainingen zal onder andere gewerkt worden met videobeelden om nog specifieker te kunnen werken aan bepaalde aspecten.
 
Kosten: € 60, inclusief een speciaal shirt voor de individuele trainingen van Korfbalschool Noord (alleen voor nieuwe deelnemers)!

Data:
Week 1: 9 t/m 13 januari
Week 2: 16 t/m 20 januari
Week 3: 23 t/m 27 januari
Week 4: 30 t/m 3 februari
Week 5: 6 t/m 10 februari

 
Inschrijven kan hier: Korfbalschool Noord

Koek- en suikerbroodactie: 6 t/m 9 december

Actiecommissie
 
Van dinsdag 6 december t/m vrijdag 9 december a.s. organiseert de actiecommissie weer de halfjaarlijkse koek- en suikerbrodenactie! Wij hopen dat jullie allemaal meewerken om deze actie weer succesvol te laten verlopen. Coaches/contactpersonen ontvangen volgende week alle informatie.
 
Alvast heel veel succes en bedankt voor jullie inzet! 

Gevonden voorwerpen

PR-commissie
 
Update!!! Fijn dat er alweer 4 dingen terug zijn bij de eigenaar(m/v), dus minimaal 8 tevreden mensen. Sommigen hebben eerst een tip nodig van een ander, maar samen komen we een heel eind. Maar al met al hou ik natuurlijk nog veel te veel over, dus lees nog even onderstaand lijstje door.
 
Deze spullen kunnen tot 1 februari 2017 bij mij opgehaald worden, maar het liefst eerder! Alles wat na afloop nog over is, wordt weer te koop aangeboden, zodat de verenigingskas ook nog een beetje meekrijgt. Genoemde maten zijn van de labels, soms zijn het kindermaten.
 
1 zwart fleece vestje (met geel) Athletics 63 (New Basic mt 140/146)
1 blauw Adidas trainingsjack (met zwart/geel) (128)
1 grijs katoenen vest (Atmosphere) met capuchon (mt 38)
1 zwart Adidas trainingsjack (staat geen maat in, gokje rond de S) met witte strepen
1 zwart Adidas trainingsjack met blauwe strepen (mt 158/164)
1 zwart gemêleerd vest( mt 46) dun tricot
1 blauw trainingsjasje (GSUS) mt 128 met roze borduursel
1 blauw jack (KC Harich) mt S (weten ze van, maar moeten het nog ophalen)
1 blauw/grijs gestreept fleecevest (H&M) mt 122/128
1 LDODK trainingsjasje (mt XXL) (briefje in jaszak met naam Janny Swiersema)
1 zwart/grijs gemeleerde sweater met capuchon en steekzakken (we have a great day mt 170)
1 grijze sweater met capuchon (bont gevoerd/steekzakken) (Miss America mt S) (Port of LA)
1 roze trainingsjasje (met wit) (leeftijd rond 6 jaar)
1 zwart Craft shirt lange mouw (mt L)
1 Groen Kabaal shirt XXL (oude versie)
 
1 donkerblauwe korte trainingsbroek (mt S) met witte bies
1 zwarte trainingsbroek (Erima) mt 152/XS
 
1 zwart horloge (vergeten door een vader bij het tegels leggen?)
 
1 paar zwarte slippers (O’neal) herenmaat?
1 paar korfbalschoenen (proppers, Osaga, zwart met beetje wit) mt 34
1 grijze sandaal (mt 33)
 
1 grijze/crème handdoek (Clarysse)
1 roze washandje
1 meisjesonderbroek mt XXS
1 paar witte enkelsokjes (Lotto mt 35-38)
1 gele bidon (Stanno) deel v.d naam die te lezen is: “uriël”
1 metalen bidon (tandje erbij)
1 dopper bidon (Friesland Bank, kleur bij eigenaar bekend)
1 grijze elastieken band (Berdal in rood)
1 zwarte haarband met glinstersteentjes
1 paar zwarte handschoenen (herenmaat?)
1 linnen LDODK tasje
1 blauw tasje (only korfbal)
Flesje Andrelon shampoo
Vogue douchespul
 
Vanaf heden af te halen bij Jikke Kortstra (bel even zodat je weet of ik thuis ben: 0513-464547)
Spaltenbrêge 4-B, Terwispel (j.kortstra@telfort.nl)

Jantje Beton: 13 t/m 25 februari 2017

Actiecommissie
 
Zoals jullie kunnen zien, is de Jantje Beton Collecte dit jaar extra vroeg.  De vroege collecteweken worden bij toerbeurt door een andere organisatie gedaan. Het grote voordeel is wel, dat we twee weken mogen collecteren, dit komt door de verschillende voorjaarsvakanties verdeeld over Nederland, gecombineerd met  het carnaval in het zuiden. Vandaar ook deze extra vroege aankondiging, omdat ik nu misschien al in de kerstvakantie zal moeten beginnen met het het werven van collectanten voor de Jantje Beton collecte.
 
Zoals vermoedelijk wel bekend bij velen, benader ik alle ouders van onze jeugdleden, alsook een aantal andere vaste collectanten om te vragen of jullie in februari nog even tijd vrij kunnen maken voor het collecteren voor Jantje Beton. Ook komend jaar gaat de helft van het opgehaalde geld weer naar ons eigen jeugdkamp, wat in het weekend van 24 juni plaats vindt!
 
Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat ook andere kinderen buiten kunnen spelen, iets wat niet in elke woonplaats even gemakkelijk is (daar gaat nl. de andere helft naar toe.) Collectanten mogen zich natuurlijk ook spontaan aanmelden. In ieder geval, zet alvast deze collecteweken in je agenda!
 
Jikke Kortstra (0513-464547 of j.kortstra@telfort.nl)

Lief en leed

Lief en leed
 
Afgelopen weekend kreeg ik weer heel veel geblesseerden en zieken door.
 
Zo blijkt dat ons erelid Wietze Wijnstra al in augustus een operatie heeft ondergaan. Doordat hij hierna een hardnekkige infectie opliep, verliep het herstel niet naar wens. Op dit moment is hij al een maand in Bertilla (Drachten) voor revalidatie. Sterkte Wietze! Je werd al gemist aan het veld, maar we hadden niet door waardoor dit kwam.
 
Verder blijkt dat bij de A-teams ook veel blessures voorkomen. Zo heeft Andries Ensing (A1/2) tijdens een oefenwedstrijd een enkelblessure opgelopen (een stukje bot heeft losgelaten), waardoor hij nu in (rubber)gips loopt. Selina Holtrop (A1/2) zit door knieproblemen momenteel ook op de blessurebank, maar hoopt spoedig weer voorzichtig te kunnen trainen. Famke Alberda (A1/2) zit hier ook, met feitelijk een botkneusing aan het onderbeen. Zij is nu druk bezig met revalidatie, maar voorlopig zit korfballen er voor haar nog niet in.
 
Ook Kyra Hottinga (B3) zit op de bank. De vinger die vorig seizoen gebroken was, geeft nu weer klachten en is vermoedelijk weer gebroken.
 
Al deze geblesseerden heel veel sterkte en een goed herstel toegewenst! Mochten jullie nog meer geblesseerden weten, die nog niet door mij vermeld zijn, aarzel dan niet om dit door te geven. Zonder jullie hulp blijft deze pagina leeg!
 
Jikke Kortstra (0513-464547/ j.kortstra@telfort.nl)

Verjaardagen

Ledenadministratie

November

17   Maurits Kussendrager
18   Max Aldershof
20   Wietske Post
20   Tara Oyevaar
21   Wester van der Heide
23   Cely Looy
25   Sybren Kroes
27   Fardou de Vries
28   Fokje Dijkstra
29   Anouk Ensing
30   Tjalle Faber

December
 
1     Bauke Pratley
1     Sandra Wever
1     Eke Berga
1     Aukje Berga-Heida
1     Friso Boode

Volgende editie 3 december

PR-commissie
 
De volgende editie van de Koernijtsjes verschijnt zaterdag 3 december. Bijdragen graag inleveren vóór donderdag 1 december via koernijtsjes@ldodk.nl.
 
Wedstrijdverslagen kunnen tot vrijdag 2 december ingeleverd worden via koernijtsjes@ldodk.nl.

Debuut in LDODK 1 voor Teake Peereboom

Van de Midweek naar LDODK 1. Het overkwam Teake Peereboom tijdens een oefenwedstrijd van LDODK/Rinsma Fashion 1 tegen Mid Fryslân. Dit dankzij de veiling ten goede van het nieuwe kunstgrasveld. Hier kon worden geboden op speelminuten in LDODK 1, dat leek Peereboom een mooie uitdagende kavel.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 27-13 gewonnen, mede door 2 doelpunten van Teake. Femke Faber sprak hem kort na de wedstrijd over zijn ervaring als speler in het 1e.

Video:

Sponsors

Clinic en inschietshirts voor C3 en C4

Aan het einde van het veldseizoen verzilverden Robin Rispens (Rispens Notarissen) en Girbe Hollemans (GH Verzekeringen) hun gewonnen veilingkavel -- een clinic van Erik Wolsink, Andre Zwart en Erwin Zwart -- voor LDODK/Rinsma Fashion C3 en C4. Oorspronkelijk bedoeld voor LDODK/AH Gorredijk D4, de clinic kon door omstandigheden niet eerder gegeven worden, en zo kwam het dat er maar liefst 20 C-aspiranten een uitdagende training hebben gekregen van de toppers uit het eerste. Begeleid door een prachtige zonsondergang werd er zeer enthousiast getraind. Zowel spelers als meekijkende ouders en coaches genoten volop.

Aan het einde van de training werd er door de sponsors besloten om de twee teams van nieuwe inschietshirts te voorzien, GH Verzekeringen voor de C4 en Rispens Notarissen voor de C3. Een mooie afsluiter voor het veldseizoen en een goed begin voor de zaal. Sponsors bedankt!

 

 

 

​Foto's: Jurjen Smid

Sponsors

LDODKanjer: Jorden van der Heide

 
In deze editie van de Koernijtsjes introduceren we een nieuwe rubriek: de LDODKanjer. Oftewel een kort interview met een van onze jeugdspelers. Deze keer gaat het over Jorden van der Heide uit Terwispel. Jorden is een enthousiaste speler uit de D3. Hij is een speler met korfbaldromen. Hij geeft, tijdens het interview, de spelers van LDODK/Rinsma Fashion 1 een waardevol advies. Daarnaast heeft hij een duidelijke mening over zijn coaches en zijn team.
 
 
Jorden van der Heide (10 jaar oud) is een jeugdspeler van LDODK/Rinsma Fashion, die al bijna vier jaar korfbalt. Hij vindt korfballen leuk, omdat het een leuke sport is. “Het is gewoon leuk om te doen," vertelt hij. Muurklimmen lijkt hem ook wel wat. Dat gaat hij binnenkort eens proberen. Schaatsen heeft hij ook gedaan, maar dat is niks.
 
Jorden woont samen met zijn vader, moeder, en broertje in Terwispel. Korfballen zit bij hem in de genen. Pake en Beppe van der Heide zijn echte korfbalfanaten en ook zijn ouders, Nynke en Gerrit, hebben bij LDODK gespeeld. Daarnaast zijn er verschillende ooms en tantes, neefjes en nichtjes die ook niet vies zijn van een potje korfbal.
 
Jorden vertelt dat hij goed is in gooien en vangen. Op één been schieten, daar gaat hij de komende tijd flink op trainen, dat is nog best lastig. Het is een korfballer met ambitie. Hij heeft goed op een rijtje wat hij wil bereiken. “Ik wil voor dit jaar en volgend jaar bereiken om in de D1 te komen, en voor de rest gewoon in het eerste spelen.” Op de vraag welke LDODK 1 speler er voor Jorden gewisseld moet worden over een paar jaar, heeft hij geen antwoord. Hij zucht even diep. “Pffff, nee, dat weet ik niet.”
 
Na al die jaren korfbal spelen en kijken, heeft Jorden al een behoorlijk goed spelinzicht. Toch vindt hij het wel lastig om een advies te formuleren voor de spelers van LDODK 1.  Als hij na even goed nadenken een verbeterpunt heeft, legt hij dit haarfijn aan mij uit. “Ze moeten rustig kansen afwachten, omdat er heel vaak heel snel wordt gescoord. Ook nog in het eerste. Net zo lang rondspelen totdat er eentje écht een paar seconden heeft om te schieten, dat is een mooie kans."  Hij geeft aan dat dit bij LDODK D3 de laatste wedstrijd erg goed ging. Daarnaast zijn de doorloopballen van dit team ook erg goed, vertelt Jorden.
 
Over de coaches, Gerrit en Marijke, is Jorden heel tevreden. Marijke die combineert de vakken de hele tijd heel mooi. Ze heeft laatst een nieuw vak gemaakt, waar Jorden dik tevreden mee is. Het vorige vak ging ook goed. Gerrit houdt de lol er wel in, aldus Jorden. Hij is niet zo streng. Gerrit zegt aan het begin van de wedstrijd: “We moeten winnen.” Vervolgens zegt hij na verlies: “Joh, dat is helemaal niet erg.” Dat kan wel anders, vindt Jorden. Hij vindt verliezen niet erg, maar winnen is natuurlijk veel leuker.
 
Jorden is een sportieve speler met de juiste mentaliteit. Het is een speler waar wij als korfbalvereniging heel trots op mogen zijn!
 
 
Tekst: Marije van der Veen
Foto's: Susan Starkenburg
 
 

Sponsors

Sinterklaas 2016

 
Sinterklaas en Zwarte Piet zijn weer in ons koude kikkerland beland.
En hadden een bezoekje aan de korfballers van LDODK gepland
 
De jongste spelers waren vol enthousiasme en in afwachting van de Sint
Hopelijk dat hij de weg naar de kantine nog vind.
 
De goede man en zijn trouwe vriend weten alle paden te vinden
Naar grote en kleine kinderen
 
Sinterklaas werd door alle kinderen hartelijk ontvangen
Met vrolijk gegil en mooie zangen
 
Het grote boek van Sinterklaas werd erbij gehaald
en werden er kinderen naar voren gehaald
 
Na alle mooie verhalen en liedjes zingen
Kon het uitpakken van de cadeautjes beginnen.
 
Sinterklaas en Zwarte Piet hebben ook dit jaar menig kinderwens vervuld
En de buikjes met pepernoten gevuld.

Sponsors

Rabo Ledensponsoring 1 december van start

 
Jouw stem is geld waard! Jij steunt ons toch ook?
 
LDODK/Rinsma Fashion doet mee aan de Rabo Ledensponsoring en heeft jullie stem hard nodig. Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland houdt dit jaar voor het eerst de actie Rabo Ledensponsoring. De bank geeft hierbij verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug. Ieder lid van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland kan zijn of haar stem uitbrengen. Iedere stem levert ons € 5,- op. Jij stemt toch ook?
 
Waarom Rabo Ledensponsoring?
Rabo Ledensponsoring is er speciaal voor verenigingen en stichtingen. Omdat Rabobank graag een bijdrage wil leveren en omdat ze maatschappelijk betrokken is, organiseert de bank voor het eerste jaar de Rabo Ledensponsoring.
 
Stemmen!
Ook onze vereniging heeft zich aangemeld voor deze leuke actie. Steun onze vereniging en breng jouw stem uit van 1 t/m 31 december 2016 op www.rabobank.nl/heerenveen. Alle leden van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland mogen stemmen. Geen lid van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland maar bankiert u er wel? Geen probleem, u kunt stemmen en wordt gratis lid gemaakt. En ken je in je omgeving iemand die lid is van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland? Vraag hem of haar dan om te stemmen op LDODK/Rinsma Fashion!

Sponsors

Sponsors in de Spotlights

 
Wat een geweldige betrokkenheid bij LDODK/Rinsma Fashion tonen de ondernemers uit Gorredijk toch! Naast de vele ondernemers die allang sponsor van onze vereniging zijn, kunnen we dit seizoen de 7e onderneming in Gorredijk, die nieuwe sponsor is geworden, aan jullie voorstellen: Multimate Gorredijk.
 
Wij zijn natuurlijk erg blij met deze nieuwe sponsor en we stellen Multimate Gorredijk dan ook graag kort aan jullie voor:
 
Multimate is een enigszins traditionele bouwmarkt, vooral gericht op de klusser en de dierenliefhebber. Dus geen branchevreemde assortimenten als fietsen, wasmachines en kussentjes, maar wél een sterke formule met veel service. Kijk voor een uitgebreide kennismaking op www.multimategorredijk.nl.
 
Multimate Gorredijk
De Kromten 14
8401JJ Gorredijk
Tel: 0513 672790

 

 

 

 

Een andere nieuwe sponsor die LDODK kan verwelkomen komt ditmaal niet uit eigen dorp, maar uit ons buurdorp Lippenhuizen. Wij heten Makelaardij Marten Groofhof van harte welkom als businessclublid en stellen onze nieuwe sponsor graag aan jullie voor!

Marten Groothof is dé gespecialiseerd onafhankelijke agrarische makelaar van Friesland, voor agrarisch en landelijk vastgoed, in de ruimste zin van het woord. Marten Groothof heeft ruim 22 jaar ervaring in de agrarische sector, waarvan de laatste 15 jaar als makelaar/taxateur. Door zijn jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur en makelaar/taxateur heeft hij een groot en deskundig netwerk opgebouwd binnen de agrarische sector.

Kijk voor een uitgebreide kennismaking op www.martengroothof.nl.

Makelaardij Marten Groothof
Singel 16
8408 CA Lippenhuizen
M. 06 - 22 56 21 75
T. 0516 - 46 34 88

Sponsors

Verslagen

D1 geniet met volle teugen van EK Korfbalfinale

 
Op de vroege ochtend van zondag 30 oktober verzamelde de D1 van LDODK, incl. ouders, broers en zussen, bij de McDonalds in Heerenveen. Een enkeling maakte nog snel een rondje door de McDrive voor een kop koffie, om daarna met een gezelschap van ruim 25 personen te vertrekken richting Dordrecht.
 
De bewegwijzering in de buurt van het sportcomplex van Dordrecht was super geregeld, echter de ‘voorrijder’ van het gezelschap zag de knalgele bordjes met ‘parkeren EK Korfbalfinale’ over het hoofd! Met een geringe vertraging arriveerden we met de hele club bij de korfbalhal. We wisten (achteraf gezien) een mooi plekje te bemachtigen waar we ons gezellig nestelden. Rugzakken vol met allerlei lekkernijen kwamen tevoorschijn. Aan eten en drinken geen gebrek! En niet te vergeten de vele mobieltjes waarmee talloze foto’s en filmpjes werden gemaakt.
 
Om 11.30 uur begon de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Portugal en Catalonië. Na een zeer spannende wedstrijd, waarbij het publiek voor ieder doelpunt dat door welk team dan ook werd gemaakt volop applaudisseerde, wist Catalonië de wedstrijd te winnen. Hoe enorm blij Catalonië was met dit resultaat bleek tijdens de huldiging aan het einde van de middag! Prachtig!
 
Tussen de wedstrijden door en tijdens de pauzes was er natuurlijk genoeg vertier in de vorm van keiharde muziek waarop enthousiast werd gedanst, gesprongen, gezongen dat het een lieve lust was. De persoonlijke aandacht van en voor onze eigen LDODK-toppers Erwin Zwart, Friso Boode en Marolijn Kroon voor, tijdens en na de wedstrijd was een van de hoogtepunten voor de kids. Geweldig hoe er door het drietal op de aanwezigheid van ons werd gereageerd. Petje af.
 
En toen begon eindelijk de wedstrijd waarvoor we kwamen, Nederland-België! De spanning was er snel af, maar wat hebben we prachtig korfbal gezien. En de beste spelers en speelsters van korfballend Nederland in levende lijve zien, dat maak je natuurlijk niet iedere dag mee. Toen het laatste fluitsignaal klonk barstte het feest pas echt in alle hevigheid los. Nederland wederom Europees Kampioen!
 
Na heel veel gedans, gehos, gejuich, fotomomentjes met ons LDODK-trio etc. werd het toch echt tijd om weer huiswaarts te keren. Op de terugweg hebben we de dag gezellig afgesloten met een bezoekje aan de McDonalds. Wat hebben we een topdag gehad! Fantastisch!

Het zesde in de overgang

 
In de overgang zullen jullie wel denken. In de overgang van veld naar zaal. Dan is het weer zweten en dan is het weer koud, handdoekje erbij, flesje water… Al deze zaken komen bij het zesde (en het meetrainende vierde trouwens ook) best wel vaak voor. En dan is er ook nog eens de overgang van oude shirts naar nieuwe. Ikzelf, die misschien als enige ook wel echt een beetje overgangsverschijnselen heeft, heb misschien nog het meeste moeite met al die veranderingen. Strakke shirtjes, die je moet passen op een snikhete dag, krappe halsen…ik stik zowat. Maar gelukkig mag ik ook een ruim shirt bestellen, al is dat dan weer aan de lange kant. Nou ja, jullie kunnen t.z.t. de teamfoto bekijken of de shirts overeenkomstig onze leeftijd een beetje goed gevuld zijn, ja of nee. Eerst hebben jullie nog een veldverslag te goed. Op zondag 9 oktober (dus niet bij lamplicht) mogen we thuis tegen KIOS. Dick, Jorrit Jan, Doety en Jikke beginnen in de aanval en Fedde, Patrick, Ellen en Wytske in de verdediging. Coby zit op de bank samen met heit Piet.

We beginnen lekker voortvarend met een klein kansje van Jorrit-Jan, gevolgd door een doorloopbal van Doety. Hierna wordt het zomaar 2-3, alvoren Jorrit-Jan van afstand scoort. Weer gelijk. Het wordt 3-5, waarna Doety en Dick beiden van afstand scoren (5-5). Het andere vak heeft het zwaarder, en krijgt weer twee punten om de oren. Wederom Doety, nu met een klein kansje en Dick met een afstander, zorgen ervoor dat het weer gelijk wordt. Spannend dus. Ruststand wordt toch nog een achterstand, 7-8.

Coby komt het veld in voor Jikke, terwijl Jorrit-Jan met Piet van positie wisselt. En omdat de eerste klap na de pauze een daalder waard is, knalt Ellen meteen maar raak, van afstand. In het andere vak evenaren Doety en Coby dit kunstje, zodat we even voor komen. Maar het wordt weer 10-9, waarna Ellen uit een vrij bal scoort (11-9). Het wordt 11-10, terwijl beide ploegen elkaar geen duimbreed toegeven en Patrick zelfs zo enthousiast aan het verdedigen is, dat hij vergeet dat er ineens een dame voor hem staat (de strafworp wordt gemist trouwens). Even later wordt het toch 11-11, zelfs 11-12. Ellen sluit weer aan met een doorloopbal, en zo gaat de wedstrijd langzaam naar het eind toe, om en om scorend (zij wel steeds eerder). De afstanders van Dick en Fedde en het kleine kansje van Dick tot slot zorgen voor 15-15 eindstand. Later krijg ik ook nog een digitaal overzicht van deze wedstrijd van Dick, mooi door Lysanne bijgehouden. Het klopte helemaal met de notities van Gonda!

Dan de volgende overgang… een weekje geen trainen, een keer met 6 man in de zaal zonder trainer en daarna mogen we allen weer bij toerbeurt ons best doen om een training in elkaar te zetten. Zeker niet de favoriet van de meesten, maar we doen het wel. Op zondag 13 november mogen we dan “ierebetiid” op pad naar Hoogezand (nog nooit geweest, zo zie je nog eens iets van Nederland). Jikke, Ellen, Patrick en Dick starten in de aanval, en Fedde, Wytske, Doety en Sjouke in de verdediging. Op de bank zitten Kevin en Nadieh. Jorrit-Jan was afwezig en Hans zag het nog niet zitten om zo vroeg zijn bed uit te komen: rustig opstarten na zijn spataderoperatie, zei hij er zelf over. We moeten als we eenmaal binnen zijn, compleet om de sporthal heenlopen, de kleedruimtes zitten aan de overkant. De gang is derhalve in banen geschilderd, net als bij hardlopen en die buigen af naar de betreffende deur van de kleedkamer. (Kijk, dat is wel origineel.)

Goorecht 1, maar helaas, geen presentatie. Nog wel publiek.  En nieuwe shirtjes. En een dweilploeg, dat wel. Het grondwater staat blijkbaar zo hoog, dat als de korfbalpaal in het vaste gat wordt geplaatst, er meteen een grote hoeveelheid grondwater uit het gat gutst en op de vloer ligt. Kijk, dat was nu weer niet zo architectonisch goed bedacht. Maar ach, na vijf minuten warm lopen kunnen we ook eindelijk even inschieten en dan gaan we los.

Dick en Ellen openen de score van afstand, hierna wordt het 3-2, waarna Dick maar weer van afstand scoort. Doety zorgt voor de 4-4, Patrick voor de 4-5. In het vak van Fedde en Sjouke zitten twee iets oudere ervaren heren, die beiden constant naar de korf gaan. Het duurt even voor dit vak de oplossing heeft gevonden om hen uit te spelen, de mannen draaien echt op routine. Tegen het eind van de eerst helft krijgen ze de guit te pakken. Zowel Fedde als Sjouke scoren van afstand (5-7). De 6-8 wordt dan weer een afstander van Dick, maar bij de pauze staat het 8-8. Nadieh ruilt met Jikke en Kevin met Sjouke. Beide vakken moeten weer even op elkaar inspelen, maar Dick start gewoon met twee afstanders. Na de vakwissel scoort Doety ook van afstand (9-11) en zo hebben we een kleine marge. Hierna komt Dick weer met een afstander, waarna Ellen het mooiste doelpunt van de wedstrijd maakt. Ik zei dat een beschrijving me niet zou lukken, maar het komt erop neer dat Dick de bal ergens onderschepte, en doortikte naar Ellen die een soort van doorloopbal maakte (maar dan allemaal veel mooier dan hier staat). En het is 9-13. Dan zijn we er nog niet, Wytske scoort de 10-14 van afstand, het wordt toch weer 12-14. Binnen de minuut is het 12-15 (Wytske), terwijl 3 seconden later het 13-15 is. Ellen scoort hierna ook weer (13-16), dan wordt het zelfs 15-16, spannend dus. Gelukkig scoort Kevin uit een klein kansje de 15-17 (met die lastige heren die steeds onder die korf staan en tot slot maakt Dick nog de 15-18. Al met al een mooie overwinning, maar belangrijker nog, zoals een dame van Goorecht het verwoordde: Ik heb een hele gezellige en leuke zondagochtend gehad. En wij sluiten ons daar bij aan. (En een bedankje aan de hulptroepen is ook op zijn plek, fijn dat jullie mee wilden!). Het beloofde gebak na afloop was nog niet gemaakt, dus dat wordt een week later. Wel gaan we ’s avonds uit eten bij de Vrolijke Keizer, helaas niet met het voltallige team, want er moesten een paar mensen afzeggen. Maar toch was het gezellig.

Namens het zesde, Jikke Kortstra

 

 

 

 

Sponsors

Competitie

Sponsors