Koernijtsjes

15 april 2017

Van zaal naar veld

Wat beleefde LDODK een topseizoen in de zaal. Met als klap op de vuurpijl de play-offs. Natuurlijk hadden we graag de finale gehaald, maar de weg van de geleidelijkheid is misschien wel het beste en het meest realistische. Als club hebben we onszelf en Gorredijk in ieder geval weer in de schijnwerpers gezet. Wat tussen Sake Rinsma en mij met een biertje als grap begon, resulteerde in een uur live praten over korfbal op Podium TV. Wat een succes! Maar we weten nu ook hoeveel er bij komt kijken om een programma te maken. Het resultaat mocht er zijn, met veel kijkers vanuit het hele land. Daarnaast natuurlijk volop publiciteit bij Omrop Fryslân en de kranten. En, met dank aan Jurjen Smid, een schitterende 1 april grap die door sommigen nog heel serieus werd genomen.

De samenwerking met de sponsoren ontwikkelt zich ook steeds meer. Spelers uit de jeugd en de selectie kunnen aan het werk of lopen stage bij onze sponsoren. En met dank aan Zeilschool De Veenhoop gaan dit weekend vijftig jeugdleden gratis zeilen. Voor de zeilschool belangrijk om de zeilinstructeurs hun opleiding te laten voltooien, voor onze jeugd een geweldig uitje.

Nu zijn we weer buiten om het seizoen af te maken. Vanaf nu verzorgt Kortezwaag de horeca. Op drukke dagen is er catering op het veld en anders gewoon in de kantine. Dat betekent dat er geen vrijwilligers meer nodig zijn voor de kantine. Na alle positieve opmerking, ook nog een kritiekpuntje. Het was jammer dat er zo weinig vrijwilligers bereid waren om de potgrondactie te ondersteunen. Dat moet volgend jaar anders. Over hoe we dat denken op te lossen volgt nog nader bericht. 

Iedereen veel succes op het veld!

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Fashion

 

Sponsors

Mededelingen

G-korfballers gezocht

G-korfbal

LDODK/Rinsma Fashion is op zoek naar fanatieke teamplayers -- met of zonder korfbalervaring -- voor haar nieuw op te richten G-team. Voor dit team hebben we zowel dames als heren nodig.

G-korfbal is een veelzijdige sport waarbij je snelheid, kracht en balvaardigheid nodig hebt. Samenwerken en inzet zijn ook erg belangrijk. Om jullie kennis te laten maken met deze leuke sport organiseert LDODK een echte korfbalclinic. De clinic wordt georganiseerd en gesponsord door Maatwurk Ondersteuning en zal plaats vinden eind april of begin mei op het terrein van Maatwurk in Gorredijk.

Ben jij of ken jij die enthousiaste G-korfballer die wij zoeken, en wil je je graag opgeven voor de clinic? Of heb je nog vragen? Stuur dan een email naar info@maatwurk-ondersteuning.nl of bel Jetze de Vries (06-30150678). Maatwurk Ondersteuning is begin 2017 verhuisd naar Wetterwille 2 te Gorredijk.

 

Koek- en suikerbroodactie 18 t/m 21 april

Actiecommissie

Van dinsdag 18 april t/m vrijdag 21 april a.s. organiseert de Actiecommissie weer de halfjaarlijkse koek- en suikerbrodenactie! Onze leden gaan weer langs de deuren om deze actie weer succesvol te laten verlopen.

1 koek of suikerbrood kost €3,00 (twee stuks voor €5, drie voor €7,50 en vier voor €10 enzovoort).

Verkopers: heel veel succes en alvast bedankt voor jullie inzet!

De coaches/contactpersonen hebben inmiddels alle informatie per e-mail ontvangen. Let op: afhalen koeken en suikerbroden bij roldeur aan zijkant sporthal Kortezwaag!

Download

Korfbalstars meiclinics

Breedtekorfbalcommissie
 
Van 24 t/m 28 april organiseert Korfbalstars op 9 locaties door heel Nederland clinics voor E/D en C/B-spelers.  Voor alle leeftijden en niveaus gaan we aan de slag met het verbeteren van je vaardigheden.
 
De oefeningen verschillen per leeftijdsgroep en hebben een speciaal thema. Het thema van dit jaar is FOCUS, een heel belangrijk onderwerp bij het korfballen. Je hebt het nodig tijdens het verdedigen (focus op de bal en je tegenstander) en bij het aanvallen (om te scoren en pass-en).
 
FOCUS is kort gezegd: concentreren. Je richten op datgene wat je moet doen. Bijvoorbeeld tijdens het richten van je schot, bij het verdedigen en het samenspel. Dit zal allemaal terugkomen in de clinic bij jou in de buurt! Nieuwe uitdagende oefeningen nog nooit eerder gegeven!
 
Uiteraard zullen onze stars aanwezig zijn om deze sportieve en leerzame dag te begeleiden en de onderdelen van FOCUS naar voren te brengen. Bij elke locatie zijn er topspelers aanwezig  Het belooft een te gekke en zeer leerzame dag te worden, dus zorg dat je erbij bent!
 
Voor meer informatie en om aan te melden, klik op Meiclinics.

Stoppen of doorgaan?

Breedtekorfbalcommissie

Aan alle spelende leden van LDODK/Rinsma Fashion het verzoek om de plannen voor het seizoen 2017-2018 door te geven middels het stoppen/doorgaan formulier. Dit formulier uiterlijk 24 april invullen!

Opbrengst Paastakken verkoop

Topkorfbalcommissie

De paastakken zijn weer volledig uitverkocht en hebben € 7,- opgebracht. Het is maar een druppeltje, maar ook dit kleine druppeltje telt mee.

Allen fijne paasdagen toegewenst!

Jikke Kortstra

 

Lief en leed

Lief en leed
 
De eerste veldwedstrijden zijn weer gespeeld, maar voor zover ik weet zijn er nog geen nieuwe meldingen van geblesseerden binnen gekomen. Ik hoop natuurlijk dat dit komt doordat er iets minder wedstrijden zijn geweest (overgang zaal/veld) en niet omdat men vergeten is om dit door te geven. (En met “men” bedoel ik iedereen binnen deze vereniging, niet alleen een coach of trainer (die al om zoveel zaken moet denken), maar ook medespeler of ouder hiervan. Samen proberen we attent te blijven voor onze geblesseerde teamgenoot.
 
Maar voorlopig hoop ik natuurlijk dat het rustig blijft op de blessurebank, waar we helaas een paar vaste bankzitters hebben. Die wens ik natuurlijk sterkte toe!
 
Fijne Paasdagen allen!
 
Jikke Kortstra (0513-464547/ j.kortstra@telfort.nl)
 

Verjaardagen

Lief en leed
 
April
 
16           Ran Faber
17           Jorden van der Heide
17           Noor Stoker
18           Carlijn Glas
18           Evelyn Zoetendal
21           Syl  Otten
22           Maartje Brouwer
22           Jurjen Veldkamp
23           Margriet Blaauw
25           Hannah Schipper
26           Bouke Post
 
Mei
 
2             Joke Winter
2             Bart van der Wal
6             Nikki Woudtsra
6             Marten Kussendrager
6             Remco Faber
7             Linda Ringia
8             Jikke Kortstra
9             Doety Waninge
11           Femke Jonker
13           Iris Hes
14           Daniel Hellinga
17           Kyra Terpstra
17           Menno Berga

Volgende editie

PR-commissie
 
Ons clubblad De Koernijtsjes verschijnt in 2017 één keer per maand.
 
De volgende editie van De Koernijtsjes kunnen jullie zaterdag 20 mei verwachten. Bijdragen graag inleveren vóór donderdag 18 mei via koernijtsjes@ldodk.nl.
 
Wedstrijdverslagen kunnen tot vrijdag 19 mei ingeleverd worden via koernijtsjes@ldodk.nl.

Gezelligheid bij de Paasbingo

Woensdagmiddag 12 april organiseerde de Activiteitencommissie de tweejaarlijkse Bingo.
 
De prijzen werden bij binnenkomst al uitgebreid bekeken en alvast uitgekozen voor het geval dat… Gelijk bij de eerste ronde was de spanning om te snijden. “Ik hoef er nog maar vier”. “Ik hoef er nog maar twee” klonk het. Uiteindelijk bij het vallen van de bingo ging er gejuich op en werd er door de winnaar een prijs uitgezocht. Nog even het lootje met je naam erop inleveren en uit de grabbelton werd er nog een lootje getrokken.
 
Na wat lekkere versnaperingen en een beker limonade gingen we vrolijk verder. Voor we het door hadden was de tijd alweer voorbij en werden de kinderen weer opgehaald. Iedereen is met een leuke prijs naar huis gegaan en een lekkere chocoladepaashaas.
 
We kunnen terug kijken op een gezellige middag met een leuke groep kinderen.
 

Sponsors

Jeugdkamp LDODK 2017

 
Vrijdag 23 juni is het weer zover, het jaarlijkse LDODK jeugdkamp. Dit jaar gaan we met z’n allen naar kampeerboerderij de Hullen in Roden.
 
We hebben een mooi groot speelveld tot onze beschikking en tevens is het bos dichtbij. Er staat weer een leuk programma op jullie te wachten.
 
Het kamp is voor alle welpen t/m B-aspiranten. Voor de welpen en de F’jes is het dit jaar weer mogelijk om alleen op zaterdag langs te komen. Uitzonderingen hierop zijn natuurlijk mogelijk, neem hiervoor contact op met Daniëlle Hulst. Het is de bedoeling dat iedereen die het hele weekend mee gaat een fiets meeneemt. Daarnaast zullen de B- en C-aspiranten op de fiets vertrekken vanuit Gorredijk naar Roden. Voor de overige jeugdleden zijn we op zoek naar aanhangwagens/fietsendragers/busjes om de overige fietsen te vervoeren. Daarnaast is er ook vervoer nodig voor de bagage van de jeugdleden die op de fiets vertrekken.
 
Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangen jullie verdere informatie.
 
Kosten voor het kamp zijn €45,- . De kinderen die alleen zaterdag komen betalen: €15,-
 
Opgeven kan via de volgende link:
 
 
Deadline voor de opgave is 25 mei 2017!
 
Danielle Hulst
Contactpersoon Jeugdkamp
 

Sponsors

Zomerkampen 2017

Korfbalstars
De zomer van 2017 zal bij de Korfbalstars weer in het teken staan van enkele leerzame kampen. Naast de DRIE leerzame zomerkampen, organiseren we ook dit jaar weer een talentenkamp. Klik hier voor het Talenten Zomerkamp.
 
3 dagen lang bezig zijn om jezelf te verbeteren, maar ook heel veel plezier hebben en gave activiteiten met leeftijdsgenoten. De voorbereidingen lopen alweer volop, nieuwe onderdelen worden toegevoegd en nieuwe inzichten toegepast.
 
Op elke locatie hebben we ‘ons’ eigen veld, waar we allerlei activiteiten kunnen houden. We slapen in een groepsaccommodatie! Elk dagdeel trainen of spelen we, waardoor we gericht bezig gaan met het verbeteren van korfbalkwaliteiten en inzichten. Dit samen met leeftijdsgenoten. Elke dag zullen er topspelers aanwezig zijn uit het Nederlands team of de Korfbal League. Sommige zullen een dagdeel komen, anderen een hele dag, weer anderen zijn zelfs het hele kamp aanwezig.
 
Voor meer informatie over de zomerkampen van Korfbalstars klik hier.
 
Korfbalkamp Fryslan
Nog niet eerder werd er in het noorden een korfbalkamp aangeboden voor kinderen van de F, E en D-pupillen. Korfbalkamp Fryslân is opgericht door Karl van Vleeren, student aan de Hanzehogeschool voor Sportstudies. Korfbalkamp Fryslân is door Karl in het leven geroepen om jeugdspelers van verschillende verenigingen met elkaar te laten korfballen. Daarnaast is Korfbalkamp Fryslân opgericht om bij de jeugdspelers zowel de technische vaardigheden als het menselijke aspect te laten ontplooien. Korfbal is in onze optiek de ideale sport om kinderen spelenderwijs in beweging te krijgen en hiermee ook de sociale contacten van verschillende verenigingen onderling te bevorderen.
 
De eerste editie van Korfbalkamp Fryslân start op maandag 24 juli en eindigt op woensdag 26 juli met een toernooi. Het kamp zal plaatsvinden in Grou. Iedere deelnemer krijgt een eigen Korfbalkamp Fryslân tenue en drie dagen training van ervaren jeugdtrainers (o.a. van Dirjan Bouma van Korfbalschool Grou). Samen met jou willen wij de eerste editie tot een succes maken! Lijkt je dit wat? Geef je dan snel op! 

Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.korfbalkampfryslan.nl.

 
Korfbalkamp Fryslân is ook te volgen op verschillende social media kanalen.
 

Sponsors

6e zorgt voor een sexier korfbaltenue

 
Met de mediahype in zijn achterhoofd (immers, de nieuwe korfbal outfit moet sexier...) ging Patrick Schmit creatief aan de slag. Benieuwd naar het resultaat? Dan moeten jullie even doorlezen naar de eerste veldwedstrijd. Immers, jullie hebben eerst nog een verslag tegoed van de zaal (en anders maar even snel doorscrollen!)
 
Maar goed, eerst nog even het restje van de zaal.

 

Op 5 maart mochten we thuis tegen WêzHandich/DOW 4. Gelukkig niet al te vroeg, maar helaas wel te vroeg voor onze scheidsrechter. Tenminste, hij kwam helaas niet opdagen, gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand, toen we hem veel later spraken. En gelukkig zijn er altijd spelers bereid om eerst te fluiten (Fedde bedankt) terwijl een andere scheids lopend naar de sporthal komt (immers, lekke band en auto stond bij zijn ouders -- grote klasse, Remco!)

Derhalve Dick, Patrick, Coby en Sibyl in de aanval en Hans, Jorrit Jan, Jikke en Ellen in de verdediging en Jikke I op de bank voor de afwezige Wytske ( Doety bij het scorebord en Gonda bij het verslag maakt het stel compleet denk ik).
 
Sibyl begint meteen maar enthousiast door de 1-0 op het scorebord te zetten, hierna is onze tegenstander aan zet. Even later volgt Ellen met een doorloopbal (2-2). De volgende afstander aan onze zijde is voor Sibyl (3-3) gevolgd door een afstander van Ellen (4-3). Het mag duidelijk zijn dat onze heren beduidend strak verdedigd worden, maar gelukkig krijgt dan ook Jorrit Jan een klein kansje die hij mooi afrond (5-3). Ons volgende afstandsschot is weer voor Sibyl (6-4) waarna ook Hans eindelijk een kans krijgt om raak te schieten (7-4). Ruststand wordt 7-5.
 
Hierna neemt Remco het fluiten over en vervangt Fedde Patrick. Hierna krijgt Dick ook kans om zijn befaamde uitstartballetjes achter de korf te proberen (8-5). En het lijkt net of het gemakkelijker gaat nu er een gaatje is geslagen, maar zo was het eigenlijk niet. Het bleef een pittige wedstrijd, waarbij onze tegenstander meer moeite had met de afronding dan wij. Ellen zorgt met een afstander voor de 9-6 en als Fedde de 10-7 scoort, begint er een rijtje doelpunten die alleen aan onze kant vallen. Na afstanders van Dick en Ellen, krijgt Jikke K een andere dame als tegenstander (een snellere), die ze met plezier overlaat aan de jongere Jikke I. (ik noem dat gewoon een tactische wissel, ha,ha). Vervolgens scoren Ellen, Coby, Sibyl, Ellen, Jikke I. en Sibyl weer van afstand (18-7). Nog eenmaal scoort onze tegenstander, waarna Ellen nog een doorloopbal maakt, Hans en Sibyl van afstand scoren en Dick aan het eind nog een mooie strafworp maakt. Eindstand 22-8.
 
Op 12 maart mogen we uit tegen OKO/Bies 3. Fedde en Jikke zijn afwezig, dus Jikke I, Antje Wimke en Eline S. zijn mee, ook Hjerke is weer gecharterd. Dick, Patrick, Jikke I.en Wytske beginnen in de aanval, en Hans, Ellen, Antje Wimke en Jorrit Jan in de verdediging. We komen met 1-0 achter, maar Jikke I. scoort vlot gelijk. Ook Hans zorgt voor de gelijkmaker (2-2 wel te verstaan). Een doorloopbal van Dick en afstanders van Jikke en Ellen maken 2-5. De 3-6 is dan weer voor Dick, de 4-7 voor Hans van afstand en Jorrit Jan maakt met een strafworp de 4-8. Dat lijkt mij wel een mooie ruststand (moet ik zelf bedenken, stond niet in het verslag). Hierna wordt het warempel 6-8, alvorens Jorrit Jan van afstand scoort. Ook Antje Wimke vindt de korf (is dit haar eerste doelpunt voor LDODK?) In de pauze hadden Jikke en Eline al gewisseld en ook Hjerke kwam in het veld (voor Hans denk ik zodat Patrick met zijn dochter in hetzelfde vak stond). Dick zorgt voor de 6-11 en de 6-12, terwijl Antje Wimke weer terugwisseld met Jikke I. Het wordt 7-12 en 8-12, waarna de 8-13 gescoord wordt door ????? en Dick de eindstand bepaalt met 8-14. Diezelfde avond gingen we met bijna het gehele team uit eten, terwijl Fedde via de app in Polen op de hoogte blijft van al dat lekkers.
 
En dan ben ik nu aan het veld toe… Een keer trainen en dan al op 2 april spelen… Maar ja, dan zijn er een aantal mensen niet en onze vaste buffer aan invallers ook niet, dus… tijdig verplaatsen. Fijn dat onze tegenstander Roreko ook begrip had hiervoor en zo togen we dus op woensdag 5 april even na zevenen richting de Wijk. ( Wel met invallers, want ook Wytske had nog last van haar hamstring en Dick bleef trouw aan zijn ploegje wat hij trainen moest geven! GROTE KLASSE!) Jorrit Jan was vrijgesteld van het geven van de training: de mensen van het vierde deden ditmaal maar bij Dick mee, prima opgelost. Maar dan komt het: de nieuwe kledingvariant van Patrick. Dames in strakke topjes, heren in de t-shirts van de dames… of eh… Nee. Patrick had wel zijn zoon meegenomen, maar niet de shirts. En de gedachte aan bovenstaand scenario deed hem rechtsomkeren naar huis, snel even de shirts gehaald. Roreko kon ons ook geen reserveshirts aanbieden, die droegen ze zelf al, daar hun trainer ook iets thuis had laten staan. Wij hebben nog even de hesjes overwogen, maar ja met een half team kun je ook niet spelen. We begonnen slechts een klein half uur later, hebben de wedstrijd in overleg op 2x 25 minuten gehouden en zijn de scheidsrechter en tegenstander dankbaar dat zij dit allen zo sportief hebben opgevat.
 
Spelen rond 20.40 in de Wijk is dus donker, lamplicht, grasveld… zwaar! Jikke, Ellen, Jorrit Jan en Hans begonnen in de verdediging, Patrick, Fedde, Nadieh en Fardou in de aanval. Op de bank Sander S en Jikke I, warm ingepakt. We begonnen met achterstand, gelukkig weet Fardou van afstand de korf te raken, 1-1. Hierna scoort Hans ook van afstand 1-2. In het donker gooien als je goed verdedigd wordt is best wel lastig. Beide ploegen gooien wel eens mis ("Ik zag je niet" of tegen de lamp in etc etc) Patrick zorgt vervolgens voor de 2-3 uit een klein kansje en Fedde van afstand voor de 2-4. Jorrit volgt met de 2-5, waarna Roreko nog een strafworp verzilvert. Ruststand 3-5, met lekkere thee! Sander vervangt hierna Fedde, zofdat ook hij samen met zijn vader mag aanvallen.
 
Hierna volgt een zware tweede helft …..Na 10 minuten scoort Fardou de 3-6 van afstand en even later wisselen Jikke I en Nadieh ook nog even van positie. De dame van Jikke K raakt met een enkel blessure uit het veld, valt achteraf gelukkig mee en zo hobbelen we door naar het einde. In de laatste minuut scoort Patrick nog en zo wordt het toch nog 3-7. Een veldwedstrijd om snel te vergeten met een veel te laag doelsaldo (maar wel goed verdedigd!)
 
Alle invallers van zowel zaal als veld nog van harte bedankt, zonder jullie hulp krijgen wij ons team niet compleet. En voor de lezer: ons team vind eigenlijk onze eigen shirts al strak genoeg, sexier hoeft niet. Rokjes zijn al mini, maar veel leuker dan die strakke volleybalkledij dus eh… we laten het maar even zo ( met of zonder pompeblêd!)
 
Namens het zesde,
 
Jikke Kortstra

Sponsors

Competitie

Uitslagen

Standen

Programma

Sponsors